lunes, 11 de mayo de 2015

Pel·lícula " La clase"

En la classe els alumnes que vegem son en poques expectatives de futur de cara als estudis i amb poc interès ja que provenen de un barri marginal on els estudis no li donen tanta importància com podrien donar-li en un altre lloc. I també vegem els enfrontaments que es produeixen a classe per les diversitats culturals i actitudinals.

Els professors son de una bona classe social, on vegem el professor de llengua d'aquesta pel·lícula no sempre té la resposta políticament correcta i exemplar. S'atreveix a posar-se en dubte i a cometre errors amb tal d'ensenyar als seus alumnes. És una persona real, versemblant. Per això ho trobem proper i entranyable.

Els professors comencen el curs plens de bones intencions, desitjosos d'aportar la millor educació als seus alumnes, s'armen contra el desànim d’aquestos, però hi ha que van perdent les esperances, el cas contrari de François que intenta millorar amb l’ajuda de contar alguns aspectes de la seua vida, però aquestos hi ha mètodes que no accepten.

En un institut d'un barri dels suburbis de París, on poden observar els reptes culturals,i la difícil però ineludible barreja de cultures i races a les aules i els problemes que comporten aquestes barreges.

Composta per nois de diferents races i cultures, no té intencions pedagògiques i sí intenta mirar d'una manera crítica a la societat francesa, que fa difícil la integració als nouvinguts. L'escola els integra però també és, quin dubte cap, un lloc excloent i discriminatori, un microcosmos del món que els envolta, ja que es relacionen per cultures, cosa que fa que algunes persones es pensen que altres no son importants, o que ells son superiors.

El procés de proletarització del professorat s'expressa en el desmillorament en les seues condicions laborals i vitals, la qual cosa conspira contra les seues esperances d'aconseguir un reconeixement professional, i també en que en els alumnes no veuen un interès que faja que també ells tinguen eixe interès per ensenyar.

Trobem prou exemples de estratificació social:

  • Les diferents classes socials que trobem ja que hi queden definides ja que trobem gent amb mes recursos que altres.
  • També trobem diferents ètnies, i diferents pensaments per cultures que porten a bastant problemes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario